«Όταν στο γουοκ σοτάρεις ταξίδια δεκαπέντε χρόνων στην Ασία, μαζί με δεκάδες αγορές , υπαίθρια μικρά εστιατόρια , τροπικά υλικά και πάθος για την μαγειρική , το αποτέλεσμα είναι μια καινούργια υβριδική  κουζίνα εμπειριών που δύσκολα μεταφράζεται .

Τα μεγάλα εστιατόρια δημιουργούνται από την ανάγκη μας να παρουσιάσουμε εμπειρίες  και δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στην αγορά.

Ο κάθε τόπος μυρίζει διαφορετικά όπως διαφορετική είναι η θάλασσα , όπως διαφορετικός είναι ο ήλιος όπως εξάλλου και οι άνθρωποι και οι συνήθειες τους.

Ο σεφ με την έννοια του δημιουργού πια , πρέπει να ανιχνεύσει , να συλλέξει και να παρουσιάσει αυτήν την διαφορετικότητα στο ευρύ κοινό τονίζοντας και φιλτράροντας τις γεύσεις.

Το ότι ένας Ιάπωνας δεν μπορεί να συνομιλήσει με έναν Ταϊλανδό στην ίδια γλώσσα δεν σημαίνει οτι ένα μπολ αχνιστά edamame δεν μπορούν να συνομιλήσουν με ένα  διακριτικό  chilly paste , όπως επίσης μια καλοδουλεμένη σάλτσα φυστικοβοὐτυρου  κάνεις δεν φαντάζεται ότι μπορεί να αγκαλιάσει με τρυφερότητα ένα φρέσκο dumpling γαρίδας  από το Σετσουάν .

Η μαγεία μεγαλώνει όταν ανάμεσα στα εντυπωσιακά maki rolls με σολομό  συναντάς βιετναμέζικα ρολλάκια (nem ) με μαριναρισμένα σε γλυκιά σόγια χοιρινο ή όταν οι φίνες ιαπωνικές  τεμπούρες αφήνουν χώρο σε crab cakes με μπόλικο κόλιανδρο.

Όταν επισκεφτείς την china town της Μπανγκόκ  (μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου ) θα καταλάβεις πραγματικά γιατί ταιριάζουν απόλυτα τα κινέζικα bao με ψιλοκομμένο chicken satay ….

Ο σεφ όμως είναι αυτός που θα μετατρέψει το κλασσικό miso  black cod  σε ένα υβριδικό white cod με ταμάρινδο και θα δημιουργήσει μια ακόμα επανάσταση , ο σεφ είναι αυτός που φτιάχνει καθημερινά φρέσκα noodles για να παντρευτούν με ζωμό μανιταριών shitake και τραγανή πάπια , γιατί ο σεφ είναι ο ταξιδιώτης που έχει κάθε δικαίωμα να περπατήσει και σε διαδρομές εκτός την κλασσικής ρούτας όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ψαγμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί .

Κάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η ανάγκη για κάτι καινούργιο για κάτι ῾μοντέρνα παλιό ῾που βασίζεται στην γνώση και την αγάπη για το εστιατόριο και την μαγειρική.

Ακολουθήστε λοιπόν την απλότητα ενός tuna sashimi και καταλήξτε χαμένοι στην πολυπλοκότητα ενός κίτρινου κάρυ , έτσι ίσως προσεγγίσετε  την μαγεία της Ασίας..... και ανακαλύψετε  την δυναμική της ποιο καλοκουρδισμένης ομάδας εστιατορίου στην Αθήνα, τη νέα κουζίνα του OozoraThe House” 

 

Executive Chef: Γιώργος Βενιέρης

 

 

Ειπαν για εμας
Πληροφοριες
Διεύθυνση:
Δηληγιάννη 54
Κηφισιά 145 62, Ελλάδα
 
Βρείτε μας:
Find us on Facebook
 
 
 
Τοποθεσια Εστιατοριου